Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ

Βασικός μας στόχος είναι να προβάλουμε και να προωθήσουμε κάθε μορφή ιστορικού, λαογραφικού και γαστρονομικού στοιχείου. Θέση σ' αυτή την προβολή έχουν όλοι οι φορείς των γραμμάτων και των τεχνών, άνθρωποι του μόχθου και της δημιουργίας, επιχειρήσεις και μεμονωμένοι επαγγελματίες, παραγωγοί και απλοί άνθρωποι που επιμένουν, αντιστέκονται και υποστηρίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο του πολιτισμού.  

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
  • Θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό ή συλλογικό βιβλίο, λεύκωμα ή άλμπουμ;

  • Να θυμηθείτε τα όνειρα της γειτονιάς, τους παιδικούς σας φίλους, τα πρώτα σας παιχνίδια, τις πρώτες σας φωτογραφίες και να ταξιδέψετε στον παράδεισο των παιδικών σας χρόνων, παίρνοντας μαζί σας και τους χυμούς από την πιο γνήσια ελληνική λαϊκή μας παράδοση;

  • Θέλετε να διασώσετε τις δικές σας παραδοσιακές συνταγές πλαισιώνοντάς τες με την ιστορία, τις παραδόσεις και τα έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας σας;

 

Εάν θέλετε να διασώσετε και να προωθήσετε τις προσωπικές ή συλλογικές σας αξίες και γνώσεις, μπορείτε να συγκεντρώσετε το υλικό  και να το εκδώσετε, είτε ως ιδιώτης είτε ως τοπικός πολιτιστικός σύλλογος, συνεισφέροντας έτσι στην τοπική παράδοση αλλά και στα οικονομικά του συλλόγου σας και βέβαια στην τοπική ανάπτυξη. Μπορείτε να το εκδώσετε σε απλή ή πολυτελή έκδοση.

Εμείς μπορούμε να σας στηρίξουμε στην έρευνα και συγκέντρωση του υλικού, στην επιμέλεια των κειμένων, στα γραφιστικά και στο σχεδιασμό των σελίδων και στην προβολή του έργου σας είτε πρόκειται για βιβλίο είτε για ηλεκτρονική έκδοση, ιστοσελίδα κλπ.

Μπορούμε να υποστηρίξουμε την προσπάθειά σας να αναδείξουμε την τοπική σας κουζίνα, τα έθιμα, τις παραδόσεις, τα παραμύθια και τις λαϊκές διηγήσεις...

 

Ακολουθώντας τους δρόμους της γεύσης, της λαογραφίας του πολιτισμού και των παραδόσεων, σίγουρα θα συναντηθούμε το συντομότερο, αφού η παραδοσιακή κουζίνα μιας περιοχής είναι σχεδόν πάντα συνδεδεμένη με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας της, ενώ παράλληλα φανερώνουν στοιχεία της πολιτισμικής, κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας της.  Βασικός μας στόχος είναι να προβάλουμε και να προωθήσουμε κάθε μορφή ιστορικού, λαογραφικού και γαστρονομικού στοιχείου. Θέση σ' αυτή την προβολή έχουν όλοι οι φορείς των γραμμάτων και των τεχνών, άνθρωποι του μόχθου και της δημιουργίας, επιχειρήσεις και μεμονωμένοι επαγγελματίες, παραγωγοί και απλοί άνθρωποι που επιμένουν, αντιστέκονται και υποστηρίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο του πολιτισμού. Οι ιδιαιτερότητες της γεύσης από την παραδοσιακή κουζίνα μιας περιοχής είναι σχεδόν πάντα συνδεδεμένες με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας της, ενώ παράλληλα φανερώνουν στοιχεία της πολιτισμικής, κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας της.

Η "Aροθυμια" είναι ανοιχτή να προβάλει και να προωθήσει κάθε δραστηριότητα φορέων, συλλόγων και μεμονωμένων ατόμων, τις λαϊκές δημιουργίες, τα προϊόντα, τις εκδηλώσεις, τις πνευματικές τους δημιουργίες και ανησυχίες. Σε ότι αφορά το γαστρονομικό μας πολιτισμό, με τη δική σας συμμετοχή,  θα διαμορφώσουμε το γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας, διασώζοντας και προωθώντας στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, παραδοσιακές γεύσεις αλλά και στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού.

@2014 by Arothymia

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now