Από το 2002 έχουμε δημιουργήσει μια πολύτιμη και διαχρονική κιβωτό μνήμης και πολιτισμού, την οποία αποτυπώνουμε σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, για να βρουν καταφύγιο οι αναμνήσεις και να ανθίσουν τα όνειρα...

 
 
 • Η διατήρηση της ταυτότητας του Ελληνισμού. Η έρευνα και η καταγραφή των ιστορικών στοιχείων της κάθε περιοχής, του πολιτισμού, της γλώσσας, των τεχνών, των εθίμων, των παραδόσεων και γενικά κάθε στοιχείου που προσδιορίζει την ταυτότητά του.

 • Η διάδοση και εξέλιξη της τέχνης της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Έρευνα και καταγραφή της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με τα τοπικά εδέσματα κάθε περιοχής ξεχωριστά, με στόχο η ελληνική κουζίνα να αποκτήσει τη θέση που της αρμόζει.

 • Η προβολή στο εσωτερικό και στο εξωτερικό  ελληνικών προϊόντων και εδεσμάτων, με σκοπό η γαστρονομία να αποτελέσει έναν από τους βασικούς λόγους  για τους οποίους οι τουρίστες επιλέγουν τη χώρα μας ως τόπο διακοπών.

 • Η συνεχής έρευνα και καταγραφή παραδοσιακών συνταγών, πλαισιωμένων με τα έθιμα και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής, ενταγμένα στον κύκλο του χρόνου.

 • Σχεδιασμός  του γαστρονομικού χάρτη της Ελλάδας, με πλήρη καταγραφή ανά περιοχή, κάθε στοιχείου της γαστρονομικής της ταυτότητας. Δηλαδή, τοπικά προϊόντα, εστιατόρια, ξενοδοχεία, μουσεία, διαδρομές, σημεία πώλησης κλπ. δημιουργώντας ένα διαδραστικό χάρτη με παράλληλες αναφορές στη μυθολογία, την ιστορία, την παράδοση, τα μουσεία, τις  τοπικές εκδηλώσεις , τις γεύσεις, τα προϊόντα κλπ.

 • Η εκπόνηση και η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με δράσεις όπως,  σύσταση έμπειρων εκπαιδευτών ελληνικής κουζίνας, που θα ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα και θα εκπαιδεύουν επαγγελματίες της γαστρονομίας σε θέματα κλασικής ελληνικής κουζίνας, τοπικής κουζίνας,  σύγχρονης δημιουργικής κουζίνας, εποχιακής κουζίνας, ξενοδοχειακής κουζίνας, πρωινού, ελληνικών ποτών κ.λπ.

 • Η δημιουργία έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού, για κάθε περιοχή της Ελλάδας με παρουσίαση όλων των θεμάτων γαστρονομίας με κείμενα και αφηγήσεις που θα αντλούνται από την πλούσια ιστορική και μυθολογική διαδρομή της Ελλάδας, τη μακραίωνη παράδοση στην παραγωγή τροφίμων και ποτών, τις τοπικές ιδιαιτερότητες , το λαϊκό πολιτισμό και την παράδοση της κάθε περιοχής.

 • Η συγκέντρωση πλούσιου φωτογραφικού αρχείου εποχής αλλά και σύγχρονου,  απαραίτητο τόσο στις επιχειρήσεις τουριστικού όσο και γαστρονομικού ενδιαφέροντος με παράλληλη καταχώρηση  στο διαδίκτυο.

 • Λειτουργία δυναμικής ιστοσελίδας, με σκοπό οι επαγγελματίες του τουρισμού και της γαστρονομίας, αλλά και οι Έλληνες και ξένοι καταναλωτές και επισκέπτες στην Ελλάδα να ενημερώνονται συστηματικά για τις ενέργειες προβολής της ελληνικής γαστρονομίας και να παρακινηθούν να μετάσχουν σε αυτές . επίσης με  ζωντανή αρθρογραφία και πλούσια ύλη, με παρουσιάσεις επιχειρήσεων που μετέχουν στο γαστρονομικό χάρτη μας, με θέματα επικαιρότητας, συνεντεύξεις , παρουσιάσεις μέσω της ιστοσελίδας μας κ.λπ.

 • Δημιουργία  γαστρονομικών και λαογραφικών οδηγών ανά περιοχή.

 • Υλοποίηση εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων επιμόρφωσης, κατάρτισης και εξειδίκευσης σε τομείς απασχόλησης ιστορικής έρευνας πολιτισμού, γαστρονομίας, λαογραφίας, λαϊκής τέχνης και άλλων συναφών δράσεων.

 •  Στήριξη τοπικών παραγωγικών δυνάμεων, αξιοποίηση και προώθηση των προϊόντων τους και γενικά κάθε ενέργειας που μπορεί να συμβάλει στην συγκράτηση του ανθρώπινου δυναμικού στο χωριό του.

 •  Ανάπτυξη δράσεων ερευνητικού χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού και στον Κοινωνικό τομέα σε συνεργασία με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή και με τρίτες χώρες.

 • Οργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων, διαλέξεων, συνεδρίων κ.λπ. με Έλληνες και ξένους προσκεκλημένους με σκοπό την διεθνή πολιτιστική ανταλλαγή.

 • Οργάνωση και καθιέρωση Ετήσιων Τοπικών Φεστιβάλ Πολιτισμού και Γαστρονομίας.

 • Διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων, σεμιναρίων ή εκδηλώσεων με ειδική κάθε φορά θεματολογία όπως, βότανα, γιατροσόφια, μπαχαρικά, θέματα λαογραφικού περιεχομένου, θέματα ειδικά για παιδιά και πάρα πολλά άλλα…

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΙ
ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ

@2014 by Arothymia

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now